2022. január 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén

Málta történetének egyik legsúlyosabb viharát élte át

2021. december 1., 11:00
Málta történetének egyik legsúlyosabb viharát élte át

Málta számára a november a legcsapadékosabb időszaka az évnek. Ilyenkor egy hónap leforgása alatt átlagosan a 108 mm-t is meghaladhatja a csapadék mennyisége. Most azonban a természet kibabrált a szigetországgal. 

Történetének egyik legsúlyosabb viharával került szembe Málta november 25-én, amikor egyetlen nap alatt kapott a nyakába 107,6 mm csapadékot a terület, mely ellen egyszerűen nem lehetett védekezni. 

Az egy hónapnyi csapadék komoly rombolásba fogott, az utakon és a városokban hömpölyögve magával ragadt mindent, amit csak ért. Autókat sodort el az áradat, sajnos sok esetben az utasokkal együtt, így a helyi mentőalakulatok a máltai katonai erők segítségét is kénytelenek voltak igénybe venni. 

 

 

Több esetben is helikopteres mentésre volt szükség, mivel az elsodort autók másképpen megközelíthetetlenek lettek volna. Egy esetben az utasok segítségére érkező mentőalakulatokat is helikopterrel kellett menteni, a helyzet gyors romlása miatt. 

Hatalmas szerencsére a kiterjedt és erőteljes áradások dacára halálos áldozatokról nem érkeztek adatok, de a károk várhatóan igen magasak lesznek. 

képek és lead kép: newsbook.com.mt

Ezek is érdekelhetnek