2023. január 30. hétfő
Gerda, Martina

Malik Európában rombolt - 6 halottja már van

2022. február 2., 11:00
Malik Európában rombolt - 6 halottja már van

A január vége nem alakult valami szerencsésen Európában. Idehaza sem volt semmi a viharos szél, de Észak-Európa több országa számára sem tartogatott semmi jót január utolsó hétvégéje. 

kép: Johan NILSSON - TT NEWS AGENCY - AFP

Megérkezett ugyanis Malik (Németországban Nadia néven emlegetik), mely vihar hurrikán erejű szelekkel “kedveskedett”, melyből főleg az Egyesült Királyság, Németország, Dánia és Lengyelország kapott egy jó adagot. 

kép: Keld NAVNTOFT - Ritzau Scanpix - AFP

A szél felkorbácsolta a tengert, emiatt a part menti régiókban vihardagállyal és áradással lehetett számolni. Azonban a víz mellett a szél sem volt kegyes sem a házakkal, sem a hajókkal, jelentős anyagi károkat okozva. 

 

 

 

A viharos szél most sem hagyta a fákat és a villanyoszlopokat a helyén. Számtalan esetben okozott ezzel közlekedési fennakadásokat, erős közlekedési káoszt. Berlinben a tűzoltóság kénytelen volt vészhelyzetet hirdetni, és felszólította a lakosokat, hogy maradjanak otthon. 

kép: Keld NAVNTOFT - Ritzau Scanpix - AFP

Minden erőfeszítés és figyelmeztetés ellenére is legalább 6 halálos áldozata van Maliknak, és több százezer embert hagyott áramellátás nélkül. 

kép: AP

lead kép: Owen Humhprey - AP

Ezek is érdekelhetnek