2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

Laura minden várakozást felűlmúlt!

2020. augusztus 28., 16:00
Laura minden várakozást felűlmúlt!

Laura az a vihar, mellyel kapcsolatban a várakozások hasonlóak a klímakatasztrófához. Első körben a szakemberek még azt várták, hogy a hölgy a másik, Marco névre keresztelt rendszerrel együtt az USA partjaihoz már, mint trópusi vihar érkezik meg, és nem mint hurrikán. 

kép: RAMMB CIRA

Néhány nappal később már jelezték, hogy Laura hurrikánná erősödött, de még mindig azt várták, hogy a kontinens partjaihoz érve elveszti erejét. Újabb néhány nap múlva Laura érkezésére már 3-as, akár 4-es kategóriájú hurrikánként lehetett számítani. 

Végül a hölgy megérkezett Louisiana partjaihoz, és hajszálnyival maradt le az 5-ös kategóriáról. Laura olyan dühödt tombolásba kezdett, melyre csak nagyon ritkán láthatunk példát.  

 

 

Hasonlóan állunk hozzá a klímakatasztrófához is. Megvan az esélye, hogy nem lesz olyan szörnyű, és ehhez ragaszkodunk addig, míg már be kell látnunk, hogy bizony lesznek fájdalmas változások. Reméljük, nem számoljuk el magunkat úgy, mint Laura esetében, és a klímakatasztrófa nem teljesedik ki olyan mértékben, mint a viharrendszer, mely most 242 km/h-ás szélviharokat zúdít a partvidékre, áradásokkal, több méteres hullámokkal és heves esőzésekkel keserítve meg az ott lakók életét. 

A szakemberek szerint a landolás után Laura gyorsan veszít majd az erejéből, de mindezek ellenére a jelentős és gyilkos erejű hurrikán marad még egy darabig. 

kép: RAMMB CIRA

lead kép: ANDREW MCARTHUR/GETTY IMAGES