2022. október 2. vasárnap
Petra

Közel 500 haszonállatot ölt meg a nyári hóvihar Kínában

2020. július 8., 16:00
Közel 500 haszonállatot ölt meg a nyári hóvihar Kínában

Kínára az utóbbi időben erősen rájár a rúd. a természeti katasztrófák sorával szembenézve hatalmas veszteségeket kénytelen elkönyvelni, mind gazdasági, mind pedig az emberéletek szempontjából. 

Jelenleg is kiterjedt áradások vannak az ország több részén is, több millió embert érintve, gátszakadásokkal fenyegetve, és komoly károkat okozva az infrastruktúrában és a gazdaságban, valamint az emberek otthonaiban is. 

 

Hotan városát egy rekordnagyságú homokvihar sújtotta, ami azért is érdekes, mert ugyanazon a napon a városban a csapadékmennyiség is 20 éves rekordokat döntött meg. 

Kép: thestartv.com

Most a listához csatlakozik a Xinjiangi Ujgur Autonóm Régió is, mivel nyári tomboló hóviharokkal kellett szembesülniük. A viharok olyan váratlanul csaptak le, hogy 400 turistát ejtettek csapdába, akik képtelenek voltak elhagyni a területet, mivel az autópályákat és nagyobb utakat is magas hótakaró borította. Emellett a hirtelen havazás és hideg közel 500 haszonállatot is megölt. A többségében juhok képezte csoport egyszerűen halára fagyott a viharban. 

Lead kép: watchers.news 1

 

Ezek is érdekelhetnek