2023. június 3. szombat
Klotild

Komoly áradás Görögországban

2019. november 29., 08:00
Komoly áradás Görögországban

Nem csak a franciák és az olaszok küszködnek a szélsőséges időjárással Európában. Görögországban a heves esőzések okoznak komoly fennakadásokat, melyek már november 24 óta tartanak. 

kép: dailyinterlake.com

A part menti régiókban nem csak az eső, hanem az erős szelek is gondot okoznak, hiszen felkorbácsolják a hullámokat. A kikötőkben sincsen ez másképp, és az itt kikötött hajók is veszélyben vannak. Antirio kikötőjében egy hajó felborult a viharos szélben, és sajnos utasai, két ember meghaltak. 

kép: straitstimes.com

kép: usnews.com

Az esőzések sok szárazföldi területen okoztak áradásokat. Athéntől nem messze Kinetában földcsuszamlással is számolni kellett, mely a környező úthálózat egy részét is teljesen blokkolta. Ugyancsak áradásokat jelentettek Kateriniből, ahol hat személy sérült meg, de elöntötte a víz a Halkidiki félsziget jelentős részét és Thassost is. 

kép: abcnews.go.com

Nem csak a félszigetek, a szigetek is jócskán kaptak az esőzésből. Rodoszon több épületet is elárasztott a víz, egy embert pedig holtan találtak az egyik házban. A helyi tűzoltóság több, mint 190 segélyhívást kapott, így a polgári védelem a szigeten rendkívüli állapotot hirdetett. 

kép: greece.greekreporter.com

lead kép: malaymail.com

Ezek is érdekelhetnek