2023. október 4. szerda
Ferenc

Kisiklott egy 1500 méter hosszú vonat az esőzések miatt Ausztráliában

2021. március 3., 08:00
Kisiklott egy 1500 méter hosszú vonat az esőzések miatt Ausztráliában

Heves esőzések keserítik meg Ausztrália, pontosabban Új-Dél-Wales mindennapjait. Az eső mennyisége szokatlanul nagy, és ezzel sajnos sem a folyók, sem a vízelvezetők nem képesek megbirkózni. 

kép: dailyexaminer.com.au

Kisebbik baj – ha lehet ilyet mondani -, hogy a házakba is betört a víz, és hogy a hatóságoknak sokszor kellett evakuálni a lakosokat. A nagyobb gond az infrastruktúrában esett kár, mely nem csak anyagi természetű. 

 

 

 

A vonathálózatot is érinti az áradás, mely egyrészt elönti a síneket, másrészt alámossa a töltéseket. Ennek köszönhetően most egy 1500 méter hosszú tehervonat fele siklott ki, és borult részben a környező vízbe. 

kép: weather.com

Tehervonat lévén nagyon sok árut szállított, többek közt veszélyes anyagokat is. A vonatot három mozdony húzta, ezek közül az egyik jelentősen sérült, aminek hatására mintegy 8000 liter üzemanyag szivárgott a környezetbe, de szerencsére a további károkat sikerült megfékezni, és a szivárgást megszüntetni. A szakemberek mindenkit megnyugtattak: a vonat azon része, ahol a mérgező és veszélyes anyagokat szállították, nem sérült jelentősen. 

kép: SES NWS

lead kép: Fire and Rescue NSW

Ezek is érdekelhetnek