2022. december 1. csütörtök
Elza

Keleten további esők

2021. május 17., 18:00
Keleten további esők

Kedden estig az ország északkeleti felén, harmadán marad a borongós idő további esővel, záporral. A Dunántúlon ugyanakkor többórás napsütés várható, és csak estétől valószínű újabb csapadék. Estére kissé gyengül az erős északnyugati szél. 16 és 22 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete.

Szerdán erősen felhős lesz az ég, és szórványosan, főleg a déli területeken alakul ki eső, záporeső. 14 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk. Többfelé lesz erős az ÉNy-i szél.

Csütörtökön a Dunántúlon változóan, a Dunától keletre erősen felhős lesz az ég. Ennek megfelelően nyugaton csak elszórtan, keleten több helyen fordulhat elő csapadék. Az ÉNy-i szél ismét erőre kap, néhol viharossá is fokozódik. 15-20 fok valószínű.

Pénteken a változóan felhős égből már csak elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor. A szél fokozatosan mérsélkődik. Egyelőre marad a hűvös idő: délután 15-20°C ígérkezik.

Szombaton és vasárnap erősödő nappali felmelegedésre, többórás napsütésre van kilátás. A délnyugati szél néha megélénkül. Csapadékra - jelen állás szerint - kicsi az esély.

(kép: Verasztó Norbert)

Ezek is érdekelhetnek