2022. december 1. csütörtök
Elza

Katalónia után most Murcia régiót érte halálos kimenetelű felhőszakadás

2022. szeptember 28., 11:00
Katalónia után most Murcia régiót érte halálos kimenetelű felhőszakadás

Katalóniát az elmúlt napokban heves esőzések kerítették hatalmukba, melynek során a lehulló csapadékmennyiség hatalmas áradásokat okozott. De nem járt sokkal jobban a Kanári-szigetek területe sem, itt a csapadék földcsuszamlásokkal és sziklaomlásokkal tarkította a vihart. 

kép: Bomberos Murcia

Spanyolország Murcia régiója is megkapta a maga viharát, mely hatalmas károkat okozott a területen. 29 mm csapadék érkezett, ami nem túl sok, sőt, tulajdonképpen kevés, hiszen idehaza is esik ennyi. 

 

 

 

Csakhogy itt ez a mennyiség összesen 10 perc alatt zúdult le, ami rendkívül intenzív esőzést jelent, egy óra alatt 86 mm csapadékkal lehetett számolni, ez pedig heves és pusztító villámáradásban csúcsosodik ki. A rohanó víz több házat is teljesen romba döntött, számos épületet pedig jelentősen megrongált. 

A Murcia városához közeli Javalí Viejo kerületben a helyi tűzoltóság egy holttestet is talált, mely egy földig rombolt épület mellett mintegy 300 méternyi feküdt. A sérültek száma magas, a károk felmérése még folyamatban van. 

kép: Bomberos Murcia

lead kép: youtube

Ezek is érdekelhetnek