2022. június 28. kedd
Irén, Levente

Kashmirban a havazás földcsuszamlásokat is hoz, és elzárt egy autópályát is - 300 autó rekedt az úton

2021. március 26., 08:00
Kashmirban a havazás földcsuszamlásokat is hoz, és elzárt egy autópályát is - 300 autó rekedt az úton

Nálunk már kopogtat a tavasz, igaz, egyelőre kabátban várjuk, ám szerencsések vagyunk Dzsammhozu és Kasmírhoz képest, ahol most is a heves esőzések és a havazás okoz gondokat. 

Az eső talán a kisebbik baj, bár ez is hozza magával a villámáradásokat és a földcsuszamlásokat. Ez azonban ezeken a területeken nem szokatlan, bár a védekezés így is nagyon nehéz ellenük. 

kép: ndtv.com

A havazás sem ritka jelenség, ám március végére jellemzően már nem kell vele ekkora mennyiségben számolni. Most Kashmirban a hegyvidéki részén az autópálya is elesett. Egy alagút mindkét oldalán járművek vesztegeltek, összesen mintegy 300 darab. 

 

 

 

 

Az ok a heves havazás, mely olyan intenzív volt, hogy az autók nem tudtak haladni tőle, ráadásul a nedvesség hatására több földcsuszamlás is történt. A terület takarítását azonban gyorsan megkezdték, így szerencsére sem sérülés, sem haláleset nem történt az úton. 

kép: ANI

Az időjárás előrejelzések alapján fellélegezni még nem lehet, továbbra is a havazásé lesz a főszerep, az alacsonyabban fekvő részek pedig fuldokolhatnak tovább az esőzésekben. 

kép: GK

lead kép: Kanak News-YouTube

Ezek is érdekelhetnek