2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid

Karácsonyi hidegfront

2020. december 24., 10:00
Karácsonyi hidegfront

Karácsony első napján eleinte délen sokfelé várható eső, majd késő délelőttől észak felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Délnyugaton még délután is lehet eső, havas eső, a magasabban fekvő tájakon hózápor. Egyre inkább megerősödik az északnyugati szél. Napközben alig emelkedik a hőmérséklet: reggel és délután is +6 fok körül alakul. Erős hidegfronti hatás várható.

Karácsony második napján mindenhol csökken a felhőzet, és sok napsütés ígérkezik. Esetleg futó hózápor fordulhat elő. Reggel -3, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk. Délutánig erős, olykor viharos lesz az ÉNy-i szél.

Vasárnap a derűs reggelt követően délkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és délután főleg a középső tájakon lehet havas eső, hószállingózás, keleten szitálás. A keleti szél időnként megélénkül. Reggel -10 és -3, délután 0 és +5 fok között valószínű a hőmérséklet. 

Hétfőn és kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég szórványos esőkkel, záporokkal. Az erős délnyugati széllel több fokkal enyhébb levegő érkezik hazánk térségébe, +10 fok körül alakulhatnak a maximumok.

(fotó: Mag Veronika)

Ezek is érdekelhetnek