2022. augusztus 8. hétfő
László

Kánikula a hidegfront előtt

2022. június 6., 18:00
Kánikula a hidegfront előtt

Kedden estig napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, és csak elszórtan - nagyobb eséllyel a Tiszántúlon - alakul ki zivatar, zápor. Késő estétől aztán nyugat felől már egyre több helyen lehet csapadék. 30 fok körüli kánikula várható.

Szerdán eleinte az erősen felhős égből több helyen alakul ki eső, zápor, zivatar. Délután aztán délnyugat, nyugat felől csökken a felhőzet, és kisüt a nap. 22 és 30 fok között változik a csúcshőmérséklet. Az északnyugati szél megerősödik.

Csütörtökön gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég. Reggel a középső, napközben a keleti tájakon, délutántól főleg délen várható zivatar, zápor. Felhőszakadás és jégeső is lehet. Erős, zivatarok környezetében viharos lesz az ÉNy-i szél. 25 fok köré csökken a hőmérséklet.

Pénteken csökken a felhőzet, többórás napsütésre van kilátás. De délutántól a középső tájakon még előfordulhat zápor, zivatar. 22-27 fok valószínű.

Szombaton szikrázó napsütés valószínű, csapadék már nem alakul ki. Mérséklődik az északnyugati szél is. 25-30 fok közötti kellemes nyári meleg ígérkezik.

(fotó: Pete Zsolt)

Ezek is érdekelhetnek