2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel

Kaliforniában áradásokat okoztak a heves esőzések

2022. november 12., 14:00
Kaliforniában áradásokat okoztak a heves esőzések

Kalifornia az utóbbi időkben nem éppen a csapadékosság miatt került be a hírekbe. A nyári szárazság ugyan nem ismeretlen ezen a területen sem, de a mostani aszály olyan méreteket öltött, mely csak ritkán látható. 

kép: AP Photo-Rebecca Blackwell

A víztározók szintje jelentősen csökkent, az állam területén vízkorlátozásokat kellett bevezetni, melyek nem csak az agráriumot, hanem a lakosságot is érintették. A klímaváltozás kapcsán pedig egyre egyértelműbb, hogy az ilyen intézkedések egyre többször kerülnek majd elő. 

 

 

 

Most azonban a szélsőséges időjárás a másik véglettel “örvendezteti” meg a kaliforniai embereket. November 8-án egy viharrendszer érte el az államot, mely sorra döntötte meg a helyi városok napi csapadékrekordjait. Némely területen 244 mm csapadék is lezúdult egy három napos időintervallumban. 

kép: floodlist.com

A hegyekben a csapadék hó formájában mutatkozott meg, jelentős mennyiségben. A kialakuló villámáradások 6 embert elsodortak, de őket sikerült megmenteni. A hatóságok egy halálos áldozatot igazoltak, és 4 ember eltűnt, őket nagy erőkkel keresik. 

kép: Ontario Fire Dept.

lead kép: Ontario Fire Department

Ezek is érdekelhetnek