2022. augusztus 15. hétfő
Mária

Jövő héten újra télies idő

2022. március 5., 18:00
Jövő héten újra télies idő

Vasárnap eleinte többórás napsütésre számíthatunk, majd dél felől megnövekszik a felhőzet. Estefelé a déli, főleg baranyai tájakon havas eső is előfordulhat. Az északkeleti szél megélénkül. +7 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfőn a Dunántúlon változóan felhős lesz az ég, legalább pár órás napsütéssel. A Dunától keletre rétegfelhős maradhat az ég. Elszórtan előfordulhat szitálás, havas eső. Az északnyugati szél megerősödik. Marad a +6, +7 fok körüli maximum.

Kedden a napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de inkább csak északkeleten alakul ki hózápor. Élénk lesz az északkeleti szél. Reggel országos fagy lesz, 5-6 fok valószínű délután.

Szerdán északkelet felől továbbra is megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon többfelé lehet kisebb havazás, hózápor. Estefelé a délkeleti tájakon is hullhat a hó. Megerősödik az ÉK-i szél. +4 fok köré csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön sok napsütésre, friss télies időre van kilátás. Kicsi az esély hózáporra. Az ÉK-i szél élénk marad. +2 fok körüli értékeket mérhetünk mindössze.

(fotó: Cyclonerik)

Ezek is érdekelhetnek