2022. június 28. kedd
Irén, Levente

Jön a hőség a hétvégére

2021. augusztus 5., 18:00
Jön a hőség a hétvégére

Pénteken napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Eleinte még északkeleten, illetve késő délutántól nyugaton alakulhat ki zápor, zivatar. Délutánra gyengül az eleinte erős északnyugati szél. 25 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton sok napsütés lesz, kevés felhő jelenik meg az égen, csapadék nem várható. A délnyugati szél napközben megélénkül. 30-33 fok köré melegszik a levegő, visszatér a kánikula.

Vasárnap eleinte folytatódik a remek strandidő, majd délután erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egyre többfelé fordul elő zivatar, zápor. Késő estétől megerősödik, néhol viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. 27 és 39 fok közötti értékeket mérhetünk - ÉNy-on lesz a hűvösebb. Hidegfront éri el hazánk térségét.

Hétfőn gomolyfelhős idő valószínű, elszórtan záporokkal. Estig erős marad az északnyugati szél. 25 és 30 fok közé esik vissza a hőmérséklet, felfrissül a levegő.

Kedden és szerdán napos, gomolyfelhős idő ígérkezik. Csak néhol fordulhat elő zápor. Az északnyugati szél gyakran lesz élénk. 29˘C körül alakul a maximum.

(fotó: Platner Anita)

Ezek is érdekelhetnek