2021. október 22. péntek
Előd

Intenzív havazás kényszerítette térdre Görögországot

2021. február 19., 11:00
Intenzív havazás kényszerítette térdre Görögországot

Egy kis hó is tud igen nagy gondokat okozni, ha olyan területen jelentkezik, ahol nincsenek hozzászokva az emberek. Erre láthattunk példát Texasban, ahol 100 autónál is több csúszott össze a jeges úton, de most Görögország is megtapasztalhatta a szélsőséges időjárás kellemetlenségét. 

kép: Savvas Karmaniolas

Itt is a hó okozott gondot, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kultúra bölcsőjeként is emlegetett országban a hó nem szokatlan vendég. Ám jellemzően a hegyekben és az északi területeken lehet vele találkozni, a főváros, Athén nagyon ritkán havazódik be. 

 

 

Most ez is megtörtént, ráadásul Theodoros Kolydas, a helyi meteorológiai szolgálat vezetőjének elmondása alapján 12 éve nem volt példa ilyen mértékű havazásra, mind az intenzitás, mind a mennyiség szempontjából. Ez pedig komoly közlekedési fennakadásokat okozott országszerte. 

Nem csak az autók és a buszok, hanem a kompok – melyek a szigeteket kötik össze a szárazfölddel - és a repülők is vesztegelni kényszerültek. Az ország főbb autópályáit szakaszosan kénytelenek voltak lezárni a havazás következtében. 

képek és lead kép: Evan Levine

 

Ezek is érdekelhetnek