2022. október 2. vasárnap
Petra

Indiát egymás után találják telibe a durva ciklonok - most Yaas dühétől rettegnek

2021. május 28., 08:00
Indiát egymás után találják telibe a durva ciklonok - most Yaas dühétől rettegnek

Indiát az ág is húzza. A koronavírus-járvány mellé a gombafertőzés jelentős terjedése is csatlakozott, és nemrégiben kénytelenek voltak szembenézni Tauktae dühével is, mely komoly károkat okozott az országban, néhol 500 mm csapadékot zúdítva az érintett területekre. 

kép: watchers.news

Fellélegezni azonban nincs idő, mert az Észak-Indiai - óceán viharszezonjának második nevezett ciklonja, Yaas máris megérkezett. A meteorológusok szerint pedig nagyon súlyos ciklonvihar formájában ér majd partot Nyugat-Bengál környékén. 

 

A hurrikánskálán 3-as kategóriába esne a vihar, mely 185 km/h-ás szeleket produkál, és tekintélyes mennyiségű csapadékot is szállít, amire most ezen a területen nagyon nem lenne szükség. 

kép: watchers.news

A helyi hatóságok sürgősséggel megkezdték a lakosság evakuálást, ami nem egyszerű feladat már önmagában sem, de a koronavírus ezt is erősen megnehezíti. A szakemberek ráadásul arra számítanak, hogy Yaas erőben és rombolásban is meghaladja majd a tavaly trónra törő Amphan szuper-ciklonikus vihart, mely a becslések alapján 13 milliárd dolláros kárt okozott a területen. 

kép: watchers.news

lead kép: dw.com

 

Ezek is érdekelhetnek