2020. október 1. csütörtök
Malvin

Igazi nyári napok

2020. június 24., 10:00
Igazi nyári napok

Csütörtökön napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. A nyugati határszélen alakulhat ki elszórtan zápor. Gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 23 és 29 fok között alakul. 

Pénteken a napsütés mellett erősen megnövekszik a felhőzet, és északon több helyen, máshol csak néhol valószínű zápor, zivatar. Este északkeleten heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. A déli, délkeleti szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 25 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton főleg hajnalban ÉK-en, K-en fordul elő még zápor, zivatar. Napközben sok napsütésre van kilátás, és csak elvétve fordul elő frissítő nyári csapadék. 27 és 32 fok közötti kánikula lesz.

Vasárnap sok napsütés, igazi strandidő várható. A megnövekvő gomolyokból csak estefelé, elszórtan lehet zivatar, zápor. 26 és 33 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn a megélénkülő északnyugati széllel pár fokkal hűvösebb levegő érkezik hazánk térségébe. Egyébként változóan felhős idő ígérkezik, számottevő csapadék nélkül.

(fotó: Rostásy Szabó Mihály)