2023. március 27. hétfő
Hajnalka

Időjárási hullámvasút lesz a hét vége

2022. december 15., 08:00
Időjárási hullámvasút lesz a hét vége

Vár ránk egy időjárási hullámvasút, ami - bár már hozzászokhattunk volna – mindig megviseli az ember szervezetét és sajnos a kedvére is rányomja a bélyegét. Bár szerda hajnalban még több felé mérhettünk akár -15°C-ot is, ez most jelentősen megváltozik. 

A hideg helyét egy melegfront veszi át, mely ráadásul egy újabb mediterrán ciklont is a nyakunkra ültet. Ezzel alapvetően nem lenne gond, de csak abban az esetben, ha havazással örvendeztetne meg minket. Ez azonban nem így lesz. 

 

Esőt azonban hoz, péntekre a Dél-Alföldön pedig akár 14°C-ig is melegedhet az idő, vagyis annak a kis rétegnyi hónak sem marad sok esélye, ami esetleg még megvan. Sopron környéke ezzel szemben nap közben sem számíthat nagyon 3°C-nál magasabb értékekre. 

De hogy ne keseredjünk el annyira, szombaton újra lehűlés érkezik, így ami pénteken eső formájában hull majd a fejünkre, az szombaton újra havas-eső, sokfelé havazás formájában jelentkezhet majd. Csuriba tett kézzel pedig lehet szurkolni, hogy a hó karácsonyig meg is maradjon. 

képek és lead kép: shutterstock

Ezek is érdekelhetnek