2023. március 27. hétfő
Hajnalka

Hólepelbe burkolóznak a görög tengerpartok

2023. február 8., 08:00
Hólepelbe burkolóznak a görög tengerpartok

Ha azt mondjuk, Görögország, akkor a legtöbb embernek a nyaralási emlékei ugranak be. Na nem arra gondolunk, hogy mennyit kellett anno a határon dekkolni, vagy hogy hogyan keverték el a csomagokat a fapados járatokon, hanem a napfényre, a tengerre és a buzuki dallamos hangjára. 

kép: unspash

Pedig Görögországban nem csak napfény és meleg van, bár tény, hogy a teleik közel nem olyan hidegek, mint nálunk - pontosabban nem olyan hidegek, mint amilyenek nálunk voltak. Amikor mi egy könnyű kabátban sétálunk az utcán, akkor a tengerpart lakói már nagykabátban kuporognak a kandalló körül - persze kis túlzással. 

 

A sarkvidéki hideg, mely idehaza is megmutatja nekünk, milyen is a tél, nem tiszteli a határokat és az emlékeinket sem, hiszen hóval borította a görög tengerpartok egy részét is. A Chalkidiki is fehérbe öltözött, de még a jóval délebbi területeken is havazott. 

kép: youtube-reuters

Persze ez inkább csak nekünk ilyen nagy hír, hiszen a görög emberek azért látnak havat, sokszor nem is keveset, hiszen Athénban is megbénította már nem is egyszer a közlekedést a hóhelyzet... 

lead kép: washingtonpost.comm

Ezek is érdekelhetnek