2022. augusztus 8. hétfő
László

Hidegfront érkezik, de igazi felfrissülést nem hoz

2022. június 30., 08:00
Hidegfront érkezik, de igazi felfrissülést nem hoz

A mostani hőségnek sokan örülnek, sokaknak viszont ez már sok. Elviselni inkább csak a vízpartokon lehet, vagy ha más lehetőség nincs, akkor a légkondicionált irodában. Ebben az esetben azonban fáj az ember szíve, hogy a tomboló nyarat zárt térben kénytelen átélni. 

Azoknak, akiknek ez a hőség már sok, jó hír lehet, hogy pénteken érkezik a hidegfront. Pontosabban jó hír lehetne, mert bár valóban jön a front, komoly enyhülést biztosan nem fog hozni. Pénteken, azaz július 1-én éjjel érkezik a hűvösebb levegő, de az enyhülés mértéke csak pár fok lesz. 

 

Ez alapesetben nagyon jó lenne, csakhogy a csütörtöki és a pénteki 38-39°C-os maximumokhoz képest a pár fok enyhülés is 30°C körüli, inkább feletti értékeket eredményez majd. Cserébe viszont jön az északnyugati szél, mely sok felé feltámad, a Bakonyban viharos széllökések is előfordulhatnak. 

Hogy mikor jön majd egy lélegzetnyi lehűlés? A hosszabb távú előrejelzések problémásak, hiszen nagyon sok a változó összetevő - még rövid távon is sokszor megtréfálja a szakembereket a változékonyság. Egyelőre úgy tűnik, hogy jövő hét közepéig várnunk kell a felfrissülésre. 

képek és lead kép: shutterstock

Ezek is érdekelhetnek