2021. szeptember 29. szerda
Mihály

Havazott Csehországban, de jön még hideg máshova is

2021. május 25., 14:00
Havazott Csehországban, de jön még hideg máshova is

Ön is úgy érezte az elmúlt napokban, hogy viszonylag enyhe májusi telünk van? Nem csodálkozunk rajta, hiszen hazánk számos területén volt kifejezetten hideg, amire a borongós idő és a csapadék is rátett egy lapáttal. 

kép: Tropical Tidbits

Csehországban azonban ennél is rosszabb volt a helyzet, hiszen ide május végi, abszolút szezonon kívüli havazás érkezett, mely ráadásul igen jelentős mennyiségben és kiterjedésben érintette az országot, rendkívül alacsony hőmérsékletekkel párosulva. 

kép: electroverse.net

 

 

A havazás okozója egy hideg légtömeg, mely egy viszonylag enyhe meridiális sugáráram messze dél felé sodort, ennek hatásait érezhettük mi is. Ráadásul sajnos a történetnek még nincsen vége. 

kép: electroverse.net

Újabb hideg-betörésre lehet számítani, ám ezúttal Oroszország lesz a célpont, és várhatóan hazánkat is érinti, sőt, Európa jelentős részét, egészen Franciaországig. A május végi hideg Orbán napján még jellemző, hiszen az utolsó fagyosszent is igyekszik eleget tenni hírnevének, ám remélhetőleg ezután már nem tart sokáig a hideg tavasz, és érkezik a nyár. 

kép: electroverse.net

lead kép: electroverse.net

Ezek is érdekelhetnek