2023. június 3. szombat
Klotild

Halálos földcsuszamlások Brazíliában

2023. március 24., 14:00
Halálos földcsuszamlások Brazíliában

Brazíliában, Ceará állam területén a heves esőzések katasztrofális állapotokat teremtettek. A helyi közösségek az áradások mellett a földcsuszamlásokkal és azok következményeivel is kénytelenek szembe nézni. 

A helyzet pedig kicsit sem biztató, hiszen március 18-án már összesen 17 település volt kénytelen szükségállapotot hirdetni a régióban a tarthatatlan helyzet miatt. Többségük megközelítése is csak légi úton lehetséges, az áradások teljesen elszigetelték a területeket. 

 

 

A földcsuszamlások kialakulása is megszaporodott, mintegy 50 embert kellett ideiglenes szállásra vinni, mivel 15 épület eltűnt a sár alatt. További kitelepítésekre is sor kerül, hiszen a településeken sok olyan terület is van, ahol a meredek hegyoldalak a sárlavinák melegágyai lehetnek. 

Az áradások nem, a földcsuszamlások azonban követeltek halálos áldozatokat is. Egy család három tagja lelte halálát Aratubában. A helyi hatóságok igyekeznek mielőbb belefogni a kárenyhítésekbe, de az esőzések még tartanak, vagyis a helyzetük nem egyszerű. 

képek és lead kép: FloodList facebook

 

Ezek is érdekelhetnek