2023. január 29. vasárnap
Adél

Halálos földcsuszamlás Olaszországban

2022. november 29., 11:00
Halálos földcsuszamlás Olaszországban

A szélsőségesen heves esőzések a világ számos pontján okoznak kifejezetten nagy gondokat, sok esetben tragédiákat. Nem is csak a csapadékkal van a gond, hanem azzal is, hogy az erre alkalmas területeken a föld folyóssá válik a rengeteg esőtől, és földcsuszamlás kialakulásával lehet számolni. 

Ez történt november 26-án, szombaton Ischia szigetén is. Az Olaszországhoz tartozó szigeten néhol 130 mm-t is meghaladó csapadékmennyiséggel lehetett számolni egyetlen nap alatt, és ezt a sziget belsejében álló hegy meredek lejtői is megérezték. 

 

 

A földcsuszamlás az északi lejtőket érintette, és elsodort mindent, ami csak az útjába került, ennek megfelelően az északi régió tengerparti szakaszain autók, turistabuszok is kerültek a tengerbe, illetve egyes szakaszokon két méternél is mélyebb sárszarkofág alakult ki a városi részek felett. 

A hivatalos információk szerint 3 halálos áldozata és 9 eltűntje van a tragédiának. A mentési munkálatok folynak, és Nápolyból is érkeznek szakemberek a helyszínre, de a közlekedés a földcsuszamlás miatt nehézkes, így a sárral és vízzel elárasztott épületekben rekedt emberek mentése is akadozik. 

képek és lead kép: Eliano IMPERATO - AFP

Ezek is érdekelhetnek