2023. június 3. szombat
Klotild

Hajnali zivatarok

2022. augusztus 8., 18:00
Hajnali zivatarok

Kedden reggelig erősen felhős lesz az ég, és szórványosan lesznek záporok, zivatarok. Napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon még késő délutánig lehet csapadék. Az északkeleti szél megélénkül. 26 és 32 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán a sok napsütést gomolyfelhők zavarják, de inkább csak északkeleten fordul elő zápor. Az északkeleti szél nagy területen lesz erős. 25 és 31 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Csütörtökön eleinte napos idő valószínű, majd déltől északkelet, kelet felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a Dunántúlon többfelé, máshol elszórtan alakulnak ki zivatarok, záporok. Sokfelé lesz erős az északkeleti szél. 26-31 fok lesz délután.

Pénteken napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Főleg délutántól fordulnak elő záporok, zivatarok. 31-32 fok köré melegszik a levegő. Már csak élénk lökések kísérik az északkeleti szelet.

Szombaton a gyakran erősen felhős égből szórványosan fordul elő zápor, zivatar. 30-35 fokos maximum valószínű. A szél északnyugatira fordul és megerősödik.

(fotó: Cyclonerik)

Ezek is érdekelhetnek