2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

Gyilkos jégeső tarolt Dél-Afrikában

2021. november 5., 11:00
Gyilkos jégeső tarolt Dél-Afrikában

A jégeső érkezése szinte sohasem tartogat túl sok kellemes emléket. Jobb esetben “csak” a kertben, veteményben keletkezik némi kár, rosszabb esetben az autók, tetők is roncsolódnak, tetemes anyagi terhet róva a tulajdonosokra. 

kép: Watchers.news

Ritkán, de az is előfordul, hogy a jég olyan intenzitással és olyan méretben érkezik, mely potenciálisan halálos fenyegetést jelent azokra az élőlényekre, melyek a viharba keverednek. Dél-Afrikában most ez történt. 

kép: youtube

Aberdeenben ugyanis egy igen heves jégesővel kellett számolni, mely egy teljes órán keresztül zuhogott. A területen struccokat is szép számmal tartanak, illetve szép számmal tartottak, míg a jégeső nem kezdett rombolásba. 

 

 

 

Grant Krige farmján ugyanis a jég megölt néhány kecskét és birkát, valamint nagyjából 450 struccot is. A gazda elmondása alapján a pusztítás döbbenetes, sok állatnak egyszerűen eltörte a nyakát a jégverés, másoknak a szemén keresztül okozott halálos sérülést. 

Az anyagi kár jelentős, de még ennél is elgondolkodtatóbb, hogy a szélsőségessé váló időjárás vajon milyen “meglepetéseket” tartogat még az emberiség és a bolygó számára. 

lead kép: agroinsurance.com

 

Ezek is érdekelhetnek