2022. július 1. péntek
Annamária, Tihamér

Gombe Malawit is elérte, és itt sem kímélt senkit

2022. március 18., 08:00
Gombe Malawit is elérte, és itt sem kímélt senkit

Gombe nem volt éppen kegyes Afrika országaival. Miután meglátogatta Madagaszkár szigetét, ott az esőzéseivel okozott komoly károkat, de szerencsére ide viszonylag gyengén érkezett a viharrendszer. Azonban nem állt meg. 

kép: africatimes.com

A Mozambiki-csatornába kilépve erőt gyűjtött és hármas kategóriájú ciklonként csapott le Mozambikra. Jelentős mennyiségű csapadékkal, széllel, és sajnos halálesetekkel, áradásokkal tarkított menetelése hatalmas károkat okozott. 

kép: Lameck Masina (VOA)

De Gombe ereje kitartott, így Malawit is elérte. Ide már a szél nem hozott olyan sok problémát, a 24 óra alatt lezúduló 100 mm csapadék azonban igen. 

 

 

Malawi területén villámáradások is keletkeztek, és több folyó is kilépett a medréből. A vihar miatt számos területre figyelmeztetést adtak ki. A viharkárok többek közt egy tábort is érintettek, ahol azok az emberek igyekeztek menedéket keresni, akiket nem is olyan sokkal korábban az Ana vihar tett földönfutóvá. 

kép: Lameck Masina (VOA)

Malawi területén Gombe jelentős károkat okozott, de ami még ennél is rosszabb, az az, hogy a villámáradások és a folyók árvizeinek következtében már 4 halálos áldozattal is lehet számolni. 

kép: maravipost.com

lead kép: Malawi Red Cross

 

Ezek is érdekelhetnek