2023. szeptember 23. szombat
Tekla

Gigantikus összegeket éget el a klímakatasztrófa rombolása az USA-ban

2023. szeptember 17., 14:00
Gigantikus összegeket éget el a klímakatasztrófa rombolása az USA-ban

Vajon mekkora üzlet a fosszilis energiahordozók fenntartása, melyek a legnagyobb indikátorai a most zajló klímaváltozásunknak? Vajon hol van az a billenési pont, ahonnan már jobban megéri a megújulókba fektetni a pénzt, ahonnan már kifizetődőbb egy lényegesen fenntarthatóbb életforma kialakítása? 

Nos, a küszöb biztosan igen magasan van, hiszen az USA idén rekordot döntött, ezúttal azonban nem a melegben, vagy a szélben, még csak nem is a hurrikánok számában, hanem az egyetlen év alatt okozott kár tekintetében, amiket a természeti katasztrófákhoz lehet kötni. 

 

 

Nem kis összegről van szó, még annak ellenére sem, hogy az évből 4 hónap még hátravan. Idén azonban már 23 olyan természeti csapás történt az Egyesült Államok területén, melynek károkozása meghaladta az 1 milliárd dollárt. 

A NOAA adatai alapján idén már 57,6 milliárd dollárnyi kár keletkezett, és ez még jóval nőni fog, hiszen a hurrikánszezon még be sem indult igazán, ráadásul az El Nino a téli időjárásra is hatással lesz, azt is erősen a szélsőségek felé tolja majd... 

képek és lead kép: shutterstock

Ezek is érdekelhetnek