2023. február 2. csütörtök
Aida, Karolina

Főleg reggel zivatarok

2022. június 1., 18:00
Főleg reggel zivatarok

Csütörtökön hajnalban, reggel több helyen lehet zápor, zivatar. A csapadéktömb délkeleten elhagyja az országot, majd többórás napsütésre számíthatunk. Estefelé a nyugati tájakon ismét lehet csapadék. Az északnyugati szél néha megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 25-31 fokos nyári időnk lesz.

Pénteken a sok napsütés mellett eleinte a fátyol-, később a gomolyfelhők is megnövekednek. Estétől nyugat felől zivatarok, záporok érkeznek. Marad a meleg idő 25-30 fokkal.

Szombaton reggel, illetve keleten még délelőtt is kiterjedt zivatar tevékenység lehet; majd csökken a felhőzet nyugat felől, és egyre több helyen süt ki a nap. 26-31 fok körül változik a hőmérséklet csúcsértéke. Az északnyugati szél élénk lesz. 

Pünkösd vasárnap hajnalban, illetve estétől valószínű zápor, zivatar. Napközben várhatóan száraz, napos idő lesz. 27 és 32 fok közé melegszik a levegő, több helyen lesz már kánikula. 

Pünkösd hétfőn a gyakran erősen felhős égből többfelé, több alkalommal fordulhat elő zivatar, zápor. Felhőszakadások is lehetnek. 21 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet.

(fotó: Németh Regina)

Ezek is érdekelhetnek