2023. szeptember 23. szombat
Tekla

Főleg délelőtt lehet csapadék

2022. június 3., 18:00
Főleg délelőtt lehet csapadék

Szombaton a nap első felében a Dunántúlon és a középső tájakon, délután már csak északkeleten várható eső, zápor, zivatar. A délnyugati területeken a legkisebb az esély csapadékra, míg északon felhőszakadás is kialakulhat. Az északnyugati szél megerősödik. Gyenge hidegfront érkezik. 24 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Pünkösd vasárnap ragyogó napsütésre számíthatunk kevés fátyolfelhővel. Csak késő este nyugaton lesz erősebb felhősödés, oda egy-egy zivatar besodródhat. 25-30 fokos nyári meleg valószínű.

Pünkösd hétfőn a Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, és főleg reggelig, kora délelőttig lehet zápor, zivatar. Keleten napos, gyengén felhős idő várható. 27 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden reggelre a nyugati tájakon párafoltok jelennek meg. Ezek feloszlása után sok napsütés ígérkezik. Csapadék nem várható. 25-30 fok között változik a csúcsérték.

Szerdán a napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak néhol fordul elő zápor. Nem lesz változás a hőmérsékletben: marad a kellemes nyári idő 25-30 fokkal.

(fotó: Tóth K.)

Ezek is érdekelhetnek