2023. január 30. hétfő
Gerda, Martina

Fokozatosan megszűnik a nagy meleg

2022. augusztus 27., 18:00
Fokozatosan megszűnik a nagy meleg

Vasárnap a sok napsütés mellett gomolyfelhős lesz az ég. Főleg hajnalban és estétől várható szórványosan zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 25 és 31 fok között alakul a hőmérséklet, északnyugaton lesz a hűvösebb.

Hétfőn napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Zápor, zivatar főleg az északkeleti, északi tájakon fordul elő. Élénk marad az északnyugati szél. 28 fok körüli értékeket mérhetünk, inkább már csak az Alföldön lehet hőség.

Kedden változóan napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Csapadékra kicsi az esély. Mérsékelten meleg nyári idő várható 25-30 fokos maximumokkal. 

Szerdán eleinte csak fátyolfelhők zavarják a nyárvégi napsütést, majd estétől magasra törnek a gomolyok és egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Egyelőre marad a 27-28 fokos csúcsérték.

Csütörtökön, szeptember első napján erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és szórványosan valószínű eső, zápor, zivatar. Ezzel együtt az északnyugati szél is megerősödik, mellyel hűvösebb levegő érkezik hazánk térségébe: 20-27 fok valószínű az iskolakezdés napján.

(észlelőnk korábbi fotója)

Ezek is érdekelhetnek