2022. december 8. csütörtök
Mária

Fátyolfelhők szűrik a ragyogó májusi napsütést

2021. május 3., 18:00
Fátyolfelhők szűrik a ragyogó májusi napsütést

Kedden a többórás ragyogó májusi napsütést inkább csak a fátyolfelhők szűrik. Csapadék nem alakul ki. Az élénk délnyugati széllel melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: délután 17 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán eleinte változóan, délutántól erősen felhős lesz az ég. Északnyugat felől délutántól egyre többfelé fordul elő zápor, zivatar. Délelőtt a DNy-i, délután az ÉNy-i szél erősödik meg. Néhol viharos lökések is lehetnek. Délután hidegfront érkezik. Reggel 9, délután 20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön délnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, de inkább csak délnyugaton, délen fordul elő gyenge eső, zápor. A maximum 17°C körül valószínű.

Pénteken erősen felhős időre van kilátás, azonban csak elszórtan fordulnak elő záporok. Napközben átmenetileg megerősödik az ÉNy-i légmozgás. 17-22 fok között várható a csúcshőmérséklet.

Szombaton csökken a felhőzet, vasárnap pedig már szikrázó napsütés ígérkezik. Csapadék nem alakul ki. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés: vasárnap már nyárias meleg lehet 25 fok körüli hőmérséklettel. 

(fotó: Cyclonerik)

Ezek is érdekelhetnek