2022. december 1. csütörtök
Elza

Erős DNy-i szél mellett záporok

2022. április 23., 18:00
Erős DNy-i szél mellett záporok

Vasárnap reggelig az északi, majd az északkeleti tájakon lehetnek záporok. Napközben délnyugat felől újabb felhősödés kezdődik, és főleg a Duna-Tisza-közén és a Tiszántúlon várhatók délutántól záporok, zivatarok. A délnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik.  19 és 25 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn a többórás napsütés mellett északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, de záporok csak estétől a Dunántúlon fordulnak elő. Az ÉNy-i szél megélénkül. 15 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden nyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon szórványosan, máshol elszórtan alakul ki eső, záporeső. 15-20 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerdán erősen gomolyfelhős lesz az ég, és a középső, valamint a déli tájakon többfelé valószínű zápor, zivatar. Délutántól az ÉNy-i szél megerősödik. Marad a 17 fok körüli maximum.

Csütörtökön felhőátvonulásokra van kilátás, de zápor csak néhol fordulhat elő. Az északnyugati szél többfelé lesz erős. 16-21 fok valószínű.

(észlelőnk korábbi képe)

Ezek is érdekelhetnek