2020. február 26. szerda
Edina

Erős déli szél hoz melegedést

2019. november 1., 10:00
Erős déli szél hoz melegedést

Szombaton erősen felhős lesz az ég. Eleinte a középső és a keleti tájakon, később inkább már csak a Tiszántúlon és ÉK-en alakul ki eső, zápor. A déli szél sokfelé megerősödik, mellyel több fokkal melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: délután 10-16 fok várható. Erős melegfronti hatás érvényesül.

Vasárnap napközben átmenetileg csökken a felhőzet, kevés napsütés is lehet. Egyébként marad a borongós időjárás főleg hajnalban és estétől csapadékkal. Sokfelé lesz erős, olykor viharos a déli szél. Délen akár 20-21°C is lehet.

Hétfőn borús időre számíthatunk többfelé esővel, záporral. A déli, délnyugati szél továbbra is erős lehet. 13-19 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden a nap első felében szakadozott lesz a felhőzet, néhány órás napsütésben is bízhatunk. Déltől aztán beborul az ég, és egyre több helyen kezdődik esőzés. Akár viharos széllökések is lehetnek. 11-20 fok valószínű.

Szerdán eleinte borult, esős idő ígérkezik, majd délutánra csökken a felhőzet, kisüt a nap. 11 és 16 fok között alakulhat a csúcsérték.

(fotó: Cyclonerik)