2021. június 13. vasárnap
Anett, Antal

Érkeznek a Drakonidák

2019. október 9., 12:00
Érkeznek a Drakonidák

Szinte nincs is olyan szerelmespár, vagy a szépséget kedvelő ember, aki ne tudná, hogy augusztusban érdemes az eget kémlelni este, hiszen a Peprseidák meglepnek minket a csodálatos fényeikkel augusztus idusán. 

kép: gramho.com

Azt azonban már kevesebben tudják, hogy bár októberben az éjszakák már hűvösek, érdemes kabátot venni, és ha dideregve is, de az eget kémlelni, méghozzá ma este, hiszen a Drakonidák meteorraj éppen most érkezik meg hozzánk. Intenzitásukban pedig még túl is tesznek a Perseidákon. 

Ha most nem sikerül meglesni az égi tűzijátékot, akkor sem kell keseregni, csupán várni egy kicsit. Október 21 –i maximummal érkeznek az Orionidák, november 17-i csúccsal pedig a Leonidák. 

kép: hashtagen.com

Ha pedig még ezekkel sem lenne szerencsénk, akkor takarókat, kabátokat és forral bort érdemes bekészíteni karácsony előtte, mert tiszta idő esetén december 13-14-én a Geminidák meteorraj is megmutatja magát, egy utolsó, látványos ajándékképpen ebben az évben. A csillaghullás szerelmeseinek pedig jövőre is érdemes bevésni a naptárba, hogy Lyridák (április - május), Eta Aguarida (május), a Perseidák (augusztus), a Drakonidák (október), az Orionidák (október), a Leonidák (november) és a Geminidák (december) újra meglátogatnak bennünket. 

kép: instazu.com

lead kép: hiveminer.com