2023. január 30. hétfő
Gerda, Martina

Erdőtűzbe keveredett egy vonat Spanyolországban, pánikszerűen menekült róla néhány utas

2022. augusztus 21., 14:00
Erdőtűzbe keveredett egy vonat Spanyolországban, pánikszerűen menekült róla néhány utas

Spanyolország, ahogyan Európa több területe is, idén nem áll igazán jól erdőtüzek tekintetében. Becslések szerint eddig mintegy 275 ezer hektár veszett el a közel 400 erdőtűzben, mely az ország területén tombolt, vagy tombol. 

kép: BBC

Bejís közelében is lángol egy igen intenzív tűz, mely a vonat közlekedési útvonalát is érinti. Az itt közlekedő szerelvények Valencia és Zaragóza között járnak, jellemzően igen sok embert szállítva. 

 

Augusztus 16-án este egy szerelvény kis túlzással belerobogott a lángokba. Magát a vonatot ugyan nem érték el a lángok, de az ablakból látszódó intenzív tűz tombolása a vonaton tartózkodók közül több embernek is elvette a hidegvérét, így pánikszerű menekülésbe kezdtek. 

A vonatvezető határozott utasítása ellenére kitörték az ablakokat, és gyalog igyekeztek menekülni, aminek nem lett jó vége. A vonat visszatolatott a közeli állomásra, közben felvette a menekülőket is, akik közül azonban ketten is súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Az állomáson minden utas biztonságosan le tudott szállni, a vonaton maradó emberek közül senki sem sérült meg. 

kép: netherlands.postsen.com

lead kép: BBC

Ezek is érdekelhetnek