2022. június 26. vasárnap
János, Pál

Elő a kabátokat - érkezik a csípős ősz

2021. október 5., 08:00
Elő a kabátokat - érkezik a csípős ősz

A hétvége igen kegyes volt hozzák, ragyogó napsütéssel és tökéletes kirándulóidővel kedveskedett. Igazság szerint egyetlen rossz szavunk sem lehet az őszre, hiszen már október van, mégis sokszor napközben egy pulóver is elég a sétához. 

kép: cutewallpaper.org

Reggelente ugyan azért már igen csípős tud lenni a hőmérséklet, vagyis azért rendszerint kabát van a munkába indulóknál, de hazaérkezéskor ezt már a kezünkben szoktuk cipelni. Nos, ez a teher csak szerdáig lesz jelen.

 

kép: motaen.com

Október 6-án ugyanis várhatóan szeles időjárásban lesz részünk, mely már önmagában is erősen rontja a hőérzetet, de mellé ráadásul megérkezik az az őszi idő, ami az októberre jellemző. 

 

Vagyis egy időre most biztosan lemondhatunk a napszemüvegről, és előráncigálhatjuk a vastagabb kabátokat, mert szükség lesz rájuk. Csütörtökre már az országban várhatóan sehol nem kúszik a hőmérő higanyszála 20°C fölé. 

kép: wallpapercave.com

És hogy visszakapjuk-e még a nyárias őszt? Egyelőre sajnos biztosan nem. Cserébe azonban érkezik a csapadék, amire sok helyen már nagyon régóta várnak, és most, az előrejelzések alapján már nem kell rá sokat várni.

kép: wallpapercave.com

lead kép: wallpapercave.com

Ezek is érdekelhetnek