2021. január 23. szombat
Rajmund, Zelma

Egymást érik a sárlavinák Jáván

2021. január 13., 08:00
Egymást érik a sárlavinák Jáván

Egy földcsuszamlás sajnos az esetek többségében nem múlik el problémák nélkül. Sok esetben pedig halálos áldozatokat is szed. Indonéziában, Nyugat-Jáva tartományban most két földcsuszamlás is gondot okozott, melyek kis időeltéréssel következtek be ugyan ott. 

kép: AFP

A földcsuszamlások egy hidat is elsodortak, és több utat is eltüntettek, vagyis az anyagi károk már most jelentősek, de ennél is fontosabb, hogy sajnos halálos áldozatokat is szedtek, eddig 12-őt. Sajnos ez a szám még emelkedhet, ahogyan a 18 sérült száma is. 

kép: BNPB Indonesia

 

 

A földcsuszamlások közül az első kisebb volt, és kevesebb halálos áldozatot követelt, mint a második. A későbbi sárlavina pusztítása azért is lehetett nagyobb, mint az elsőé, mert bekövetkezésekor a mentőalakulatok éppen azoknak segítettek, akik az első földcsuszamlás miatt kerültek bajba. 

kép: BNPB Indonesia

A második esemény így a segítőket is elsodorta. A halálos áldozatok közt van a helyi katasztrófa-elhárítási ügynökség vezetője, és a hadsereg egy kapitánya is, akik a mentési munkálatok miatt érkeztek a helyszínre. 

kép: BNPB Indonesia

lead kép: newsnationnow.com