2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell

Egyetlen nap alatt 77 cm friss hó Japánban

2021. november 26., 08:00
Egyetlen nap alatt 77 cm friss hó Japánban

Lassan elérkezik a december, hivatalosan is betoppan a tél, de a hó sajnos továbbra is várat magára. Persze némi hó, nedves formában megmutatja magát idehaza is, de messze nem arról van szó, hogy a gyerekekkel örülhetnénk a szánkózási lehetőségeknek.  

kép: snow-forecast.com

Japán a másik végletben szenved éppen, ott ugyanis olyan havazással szembesültek az emberek, amire eddig még nem volt példa novemberben. Persze Japánban sem mindenhol tapasztalnak rekordméretű havazást. 

kép: JMA-Himawari-8, RAMMB-CIRA, TW

Az ok egy viharrendszer, mely a Japán-tengeren vonul keresztül, a havazás ennek köszönhetően indult meg, és Nayoro számára novemberi rekordot hozott azzal, hogy egyetlen nap alatt 60 cm friss havat regisztráltak a területen. 

 

 

 

 

Shumarinai még ezen is túltett, és az itt valaha mért legintenzívebb 24 órás havazást regisztrálta, egyetlen nap alatt 77 cm-nyi friss fehér lepellel. Idehaza ennyi egy egész tél alatt sem igen szokott hullani - legalábbis mostanában. 

kép: snowjapan.com

Ráadásul a havazásnak még messze nincsen vége. A viharrendszer továbbra is hatással lesz Japán időjárására, és november 24-i indulása után egészen a hét végéig még elég nagy mennyiségű havat is szétszórhat a területen. 

lead kép: Agencies

Ezek is érdekelhetnek