2023. március 27. hétfő
Hajnalka

Egy földcsuszamlás 46 házat sodort el La Paz városában

2019. május 3., 12:00
Egy földcsuszamlás 46 házat sodort el La Paz városában

Bolíviában az utóbbi napok heves esőzéseket hoztak. Az ország fővárosában La Pazban ez komoly gondokat okozott, földcsuszamlás formájában.

kép: floodlist.com

Tény, hogy itt nem ritka az ilyen esemény, főképpen a szegényebb negyedekben. A világ legmagasabban fekvő fővárosában ugyanis a területeknek csak egy része alkalmas arra, hogy oda épületeket tervezzenek, egy része erre alkalmatlan. A szegényebbeknek azonban sokszor nincs más lehetőségük, így ilyen területekre is építkeznek.

kép: edition.cnn.com

A mostani földcsuszamlás 46 házat sodort magával és további 18 épületben keletkeztek károk. Bár a jelenség kifejezetten hirtelen jött – a többi hasonló földcsuszamláshoz képest – az embereket sikerült kimenekíteni az épületekből a tűzoltóknak, így csak egyetlen eltűnt személyt keresnek most a mentőalakulatok. Az anyagi kár azonban jelentős, és sok a fedél nélkül maradt család, így az önkormányzat adományokat kért a lakosoktól, takarók, tartós élelmiszerek, matracok formájában. Mivel sok a gyerek, így játékokat is szívesen fogadnak.


A térségben a heves esők további gondokat is okoztak, így nem csak ez a 64 épület látta kárát az időjárásnak. A helyzetet a kormány egyelőre képes kezelni.

lead kép: weather.com

Ezek is érdekelhetnek