2023. szeptember 22. péntek
Móric

Egy 8 emeletes épület omlott az alatta lévőkre Indiában egy földcsuszamlás nyomán

2021. október 5., 11:00
Egy 8 emeletes épület omlott az alatta lévőkre Indiában egy földcsuszamlás nyomán

A túlságosan heves esőzések mostanra a világ számos területén rendszeresen okoznak gondokat. Ez egyes esetekben a villámáradásokat jelenti, míg máshol a folyók is kilépnek medrükből. Sajnos azonban egy másik jelenség is társulhat a heves esőzésekhez, ez pedig a földcsuszamlás. 

kép: trawell.in

A veszélye abban van, hogy olyan területeken is bekövetkezhet, ahol házak állnak a felszínen. Ugyan több terület esetében lehetett tudni, hogy ez a veszély fent áll, de egyes területeknél ez nem ismert kockázat, máshol pedig nem számítanak ekkora mennyiségű vízre ennyire rövid idő alatt. 

kép: thrillophilia.com

A heves esőzések nyomán a talaj elfolyósodik, és növények híján a felső rétegek egyszerűen elcsúsznak (bár sajnos növényzet jelenlétében is bekövetkezhet a tragédia, de kisebb az esélye). A meginduló sárlavina most Indiában, Shimlában, okozott hatalmas gondokat szeptember 30-án. 

 

 

 

Egészen pontosan egy 8 emeletes épület indult meg a földdel együtt, és omlott rá az alatta álló két kétszintes épületre. Az anyagi károk elképesztően nagyon, a közelben több épület is veszélybe került, köztük egy szálloda is. 

Hogy az épületben tartózkodtak-e emberek, illetve, hogy a két másik sérült épületben vannak-e halálos áldozatok vagy sérültek azt egyelőre nem lehet tudni. 

kép: opindia.com

lead kép: watchers.news

Ezek is érdekelhetnek