2023. március 27. hétfő
Hajnalka

Dugóban rekedt több száz autós az USA-ban tomboló hóvihar miatt - két napra...

2022. január 7., 08:00
Dugóban rekedt több száz autós az USA-ban tomboló hóvihar miatt - két napra...

Idehaza az új év tulajdonképpen tavasszal érkezett, ami szokatlan január elején, de ez nem változtat a 10-15 °C-os értékeken, amiket mérni lehetett az ország egy részében. Azonban máshol a január pontosan azt hozta, amit várni lehet tőle. 

Ez pedig a tél és a hó, sőt, az USA keleti államaiban erősen túlzásba is esett az időjárás. A kiterjedt hóviharok a csúcsponton Maryland és Georgia között 1 millió háztartástól vonták meg az áramellátást. 

A havazás természetesen az utakat sem kerülte ki. Január 5-én még mindig arra kérik a hatóságok az érintett területek lakóit, hogy ne induljanak útnak, hiszen sok esetben a főbb útvonalak takarítása sem megoldott, az alsóbbrendű utak pedig sok esetben járhatatlanok. 

 

 

 

Ezt nagyon jól példázza a 95-ös autópálya virginiai szakasza, ahol a heves havazás hatására komoly torlódás alakult ki. Ebben kamionok és személyautók vegyesen rostokoltak, méghozzá január 3 és 4 között. 

Több autós is két egész napra rekedt az úton, melyet a hatóságok nagy erőkkel takarítottak, de ez is kevésnek bizonyult. A dugót mostanra felszámolták, de a közlekedést az autópályákon sem sikerült maradéktalanul biztosítani. 

képek: AFP

lead kép: traffic jam VDOT Fredericksburg

Ezek is érdekelhetnek