2021. október 19. kedd
Nándor

Délnyugaton esős

2021. április 26., 18:00
Délnyugaton esős

Kedden az ország délnyugat felén erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Itt többfelé lesz záporeső, a délnyugati határszélen tartós eső. A többi tájon változóan felhős időre számíthatunk, északkelet felé haladva több napsütéssel és csak néhol lehet csapadék. 8 és 15 fok között alakul a hőmérséklet - a tartósan csapadékos délnyugaton lesz a leghűvösebb.

Szerdán erősen felhős időre van kilátás, és szórványosan várható eső, zápor. A keleti, délkeleti szél időnként megélénkül. A reggeli 5 fokról délutánra 15 fok köré melegszik a levegő. 

Csütörtökön gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Az élénk délnyugati széllel melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: délutánra több helyen elérheti a 20-22 fokot a csúcsérték. 

Pénteken délelőtt egy gyenge hidegfront okoz átmeneti szélerősödést és záporokat, délutánra csökken a felhőzet. 16 és 23 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton, május 1-jén a többórás napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők, és főleg délután törhetnek ki zivatarok, néhol jégesővel. 20-25 fokos meleg ígérkezik.

(Fotó: Járvás József)

Ezek is érdekelhetnek