2023. június 3. szombat
Klotild

Délnyugaton és északkeleten ködös

2023. január 6., 18:00
Délnyugaton és északkeleten ködös

Szombaton délnyugaton és északkeleten reggel ködös, napközben erősen rétegfelhős lesz az ég. A legtöbb napsütés a középső tájakon lehet. 6 és 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A délnyugati szél egyelőre mérsékelt marad.

Vasárnap reggelre sokfelé képződik köd, ködszitálással, szitálással. Napközben északon marad az erősen felhős, borult idő; de délután délen lassan szakadozik a felhőzet. A déli szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 5 és 13 fok között változik a hőmérséklet.

Hétfőn a borult égből sokfelé várható kiadós mennyiségű esőzés. 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet a csapadékos idő hatására. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. 

Kedden északnyugat felől csökken a felhőzet, a Dunántúlon egyre több helyen süt ki a nap. A Dunától keletre azonban délutánig erősen felhős lesz az ég, és főleg a Tiszántúlon délutánig lehet további eső, záporeső. Viharos lesz az északnyugati szél. 7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán változóan felhős, részben napos időre van kilátás, csapadék nélkül. Gyengül a szél. Marad a 6-7 fok körüli maximum.

(fotó: Radovics Gergely)

Ezek is érdekelhetnek