2021. augusztus 6. péntek
Berta, Bettina

Délnyugat felől záporok, zivatarok

2021. május 11., 18:00
Délnyugat felől záporok, zivatarok

Szerdán délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak a Dunántúlon, később máshol is egyre többfelé várható zápor, zivatar. A délkeleti szél északnyugatira fordul és gyakran megélénkül, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. 17 és 24 fok között alakul a hőmérséklet - nyugaton lesz a hűvösebb. 

Csütörtökön erősen felhős időre számíthatunk, és többfelé, akár több alkalommal alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. A nyugati, északnyugati szél megerősödik. 14 és 20 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Pénteken változóan felhős időre van kilátás. A nap első felében inkább szórványos esők, délután inkább záporok, zivatarok fordulnak elő. 17 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton a kevés napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg délután többfelé törhet ki zivatar. 21-22 fok köré melegszik a levegő.

Vasárnap hajnalban még többfelé valószínű zápor, zivatar, majd napközben csökken a felhőzet, naposabbra fordul az idő. 20 és 25 fok között alakul a maximum.

(Photo Kovács Ferenc)

Ezek is érdekelhetnek