2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna

Brendan pusztított az angoloknál is!

2020. január 17., 12:00
Brendan pusztított az angoloknál is!

Brendan nem hagyta munka nélkül sem az ír, sem az angol mentőegységeket, mivel néhol 140 km/h-ás széllökéseket produkált. Az ír területeken ennél mérsékeltebb szélerősségeket mértek, de ott sem csak szellő fújdogált. 

kép: bbc.com

Az erős szél fennakadásokat okozott mind a vonat, mind a kompközlekedésben. A Gatwick-i reptéren több járatot is át kellett irányítani, mivel az erős szélben a landolás veszélyes lett volna. 

kép: bbc.com

 

A szél sok helyen fákat csavart ki a földből, és bizony nem úszták meg a villanyvezetékek sem a rongálást. Ennek következtében az Egyesült Királyság területén 2000 felett, az íreknél 6000 feletti volt azoknak a háztartásoknak a száma, ahol ideiglenesen megszűnt az áramellátás. 

kép: bbc.com

A part menti területeken az áradás is okozott gondokat, mivel a szél hatalmas hullámokat korbácsolt fel a vízen. Szerencsére halálos áldozatokról nem érkezett jelentés, sőt, egyelőre sérültekről sem számoltak be a hatóságok. Ez többek közt annak is köszönhető, hogy a közintézményeket, iskolákat, hivatalokat az áramkimaradások miatt bezárták, vagyis az emberek főleg otthonaikban tartózkodtak. 

kép: bbc.com

lead kép: bbc.com