2023. január 29. vasárnap
Adél

Bajban lesznek a Kékszalag vitorlásai - alig lesz valami szél a versenyen

2021. július 22., 08:00
Bajban lesznek a Kékszalag vitorlásai - alig lesz valami szél a versenyen

Az utóbbi napokban volt minden, ami csak szem-szájnak ingere. Esett eső, jött jég, volt szél, és persze hatalmas károk a villámáradások nyomán. De most néhány napig kellemes meleg lesz, sem szél, sem más égi háborús jelenség nem zavarja meg a pihenésünket. 

kép: csodalatosbalaton.hu

Július 22-én a Balaton partján napozók számára is tökéletes idő ígérkezik, amit már sokkal kevésbé lehet elmondani azokról az emberekről, akik a Balaton vizén igyekeznek előre jutni a versenyben. Július 22-én stratol a Kékszalag, a Magyar Vitorlás Szövetség legnagyobb versenye. 

kép: akekszalag instagram

Hogy mennyire lesznek gyorsak a habokon suhanó vitorlások, azt nehéz lenne megmondani, de hogy az idő nem nekik kedvez, az biztos. Csütörtökön ugyanis szellő is alig lebben majd, gyenge szélre lehet számítani a verseny ideje alatt. 

 

 

Reggel még elképzelhető élénk légmozgás, de csak hogy a dolog még kevésbé legyen ideális, mindezt váltakozó széliránnyal kapják meg a vitorlások, ami még tovább nehezíti a helyzetüket - de legalább a kánikulával nem kell számolniuk. 

kép: akekszalag instagram

Hogy mennyire lesz izgalmas maga a verseny azt nem lehet előre megmondani, mindezek ellenére azért érdemes lesz figyelni, főleg a partról, hiszen tökéletes strandidő ígérkezik! 

kép: akekszalag instagram

lead kép: Jánossy Gergely

Ezek is érdekelhetnek