2023. június 3. szombat
Klotild

Azonnal üzemkész, hordozható napelem, melyről nem csak a telefon tölthető

2021. október 11., 11:00
Azonnal üzemkész, hordozható napelem, melyről nem csak a telefon tölthető

Napelemes lázban ég az egész világ - legalábbis a nyugati civilizáció. Ennek köszönhetően hazánkban is egyre jobb és versenyképesebb ajánlatok látnak napvilágot a napelem-telepítés ösztönzésére. De még ennek ellenére is vannak olyan helyzetek, amikor az ember nem szívesen megy bele egy nagyobb beruházásba, hanem szeretné egyszerűbben megoldani a problémáját. 

Sőt, olyan helyzetek is vannak, amikor egyszerűen nem engedheti meg magának valaki, hogy rendszert telepítsen. Csak akkor, ha azt igen kis részösszegekben tudja kifizetni. Ebben persze segít a bank, de ha az adósság is problémás, akkor mi marad? 

 

 

 

Egy francia startup adta meg a választ erre a kérdésre. Megalkottak egy olyan napelemes rendszert, amihez tulajdonképpen semmi nem kell, csak némi napsütés. A kínai napelemeket egy olyan lehetőséggé gyúrta a francia vállalkozás, amivel igazából akárki élhet, ha van 699 eurója, azaz mintegy 250 000 forintja. Ezért cserébe pedig egy igen praktikus eszközt kap. 

Egy 315 W-os, mikroinverterrel felszerelt napelemről van szó, mely “plug - and – play” rendszerű. Ez azt jelenti, hogy nem kell szerelni, telepíteni, pusztán kitenni a napra, és az 5 méteres vezeték révén máris csatlakoztathatunk hozzá eszközöket, akár nagyobb gépeket is. 

A lehetőség nem új, hiszen a kempingezők rég alkalmaznak hasonló megoldásokat, ami miatt mégis érdemes vele foglalkozni, az az egyszerűsége, és nem utolsó sorban az a tény, hogy egy 1 kW-os rendszerré bővíthető, 3 elem összekapcsolásával - ez szintén egyetlen mozdulattal megoldható. 

képek és lead kép: Supersola

Ezek is érdekelhetnek