2022. május 21. szombat
Konstantin

Ausztráliába megérkezett az idei második ciklon, Tiffany

2022. január 17., 08:00
Ausztráliába megérkezett az idei második ciklon, Tiffany

Ausztrália számára az új év rögtön egy trópusi ciklont hozott, mely bár nem volt sem kifejezetten erős, sem pedig nagyon hosszú életű, a maradványai komoly esőzéseket zúdítottak Queensland területére is. 

kép: Darren England-EPA

Az áradásokkal küszködő terület azonban nem lélegezhet fel, mivel a viharszezon 5. nevezett vihara is megérkezett. Tiffany pedig nem finomkodik, ciklonként csap le a part menti területekre. 

kép: australia.on-24.com

 

 

A viharrendszer érinti a szárazföld egy részét is, mely azt is jelenti, hogy veszíteni fog erejéből, de aztán újra a víz fölé kanyarodik, itt pedig lehetősége lesz a további erősödésre. Mivel a vihar a partok közelében, sőt, néhol a szárazföld felett halad, így a vihardagály biztosan problémákat fog okozni ezen a területen.

 

Emellett 110 km/h-ás széllel és 130 km/h-ás széllökésekkel is számolni lehet, mely várhatóan a vegetációban is komoly károkat fog okozni. Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor Tiffany csapadékot is hoz magával, méghozzá tetemes mennyiséget, ez pedig a mostani áradásokat is tovább rontja majd. 

kép: bill - @bilfulaAU

lead kép: bill - @bilfulaAU

Ezek is érdekelhetnek