2023. január 30. hétfő
Gerda, Martina

Ápolja hajvégeit vegyszermentesen!

2020. október 17., 14:00
Ápolja hajvégeit vegyszermentesen!

A hajvégek ápolására külön figyelmet kell fordítani, hiszen ez a legsérülékenyebb rész. Sajnos, ha töredezett, az bizony messzebbről is látszik, és lehet bármennyire is divatos a frizura, igencsak el tudja rontani az összhatást. A drogériákban kapható legtöbb hajvégápoló telis -tele van környezetszennyező -és nem mellesleg egészségkárosító- kemikáliákkal, így, ha nem szeretne mélyen a pénztárcájába nyúlni drága natúr készítményekért, érdemes néhány házi praktikát kipróbálni, hogy minél hosszabban megőrizhesse egészséges hajvégeit. 

kép: allperfectstories.com

Olajakat a hajvégekre 

A hajvégápolók fő összetevője legtöbbször valamilyen olaj, hiszen táplálnak, látszólag összezárják a szálakat, valamint egészséges fényt is kölcsönöznek a hajnak. A legtöbben az argán/ricinus/olívaolajra esküsznek, mivel nem nehezítik el a hajat, visszaadják annak rugalmasságát, serkenti a növekedést és helyreállítja a sérült szerkezetét, vagyis regeneráló hatású. Amennyiben nem csak a hajvégek, de az egész hajkorona száraz és fakó, érdemes hajmosás előtt végig beolajozni, rajta hagyni kb. 20 percig, majd lemosni. Ám ha csupán a végei problémásak, egy keveset oszlasson szét a kezén, majd óvatosan dolgozza be a sérült részbe.  

 

Élesztős pakolás 

Az élesztőt nem csak a tészták kelesztésénél lehet alkalmazni, hanem igen egészséges és tápláló belsőleg és külsőleg is. Amennyiben a hajvégeibe szeretne életet lehetni (persze nem szó szerint, hiszen elhalt részekről van szó), az élesztőt keverje el egy kis vízben, hogy sűrűbb, kenhető masszát kapjon. Vigye fel a hajára, majd 20 perc után mossa le. Ezt akár minden hajmosásnál elvégezheti. 

kép: Mark Thompson

Méz+avokádó 

A méz igazi csodaszernek számít a hajápolás terén, és hatását az avokádó még inkább fokozza. Mindkettő híres remek hidratálásáról, így a száraz, töredezett hajvégekre igen jó hatást gyakorol. Az avokádót villával vagy botmixerrel tegye kenhetővé, adjon hozzá 1-2 evőkanál mézet, plusz még valamilyen olajat (pl. Olíva/argán/ricinusolaj). 20 percig hagyja hatni, majd mossa le! 

Van, amikor már csak az olló segíthet 

Nagyon fontos, hogy a nagyfokú töredezettség esetén már csak a fodrász segíthet. A legjobb, ha ezeket prevenciós jelleggel is alkalmazza, tehát hajvágás után is már gondol hajvégei megfelelő ápolásáról, mivel így csak ritkábban kell végső megoldásként ollóhoz nyúlni! 

 lead kép: sandradownie.com

Ezek is érdekelhetnek