2022. május 29. vasárnap
Magdolna

Andalúzia is elúszott - egy óra alatt 45 mm csapadék hullott

2021. augusztus 27., 14:00
Andalúzia is elúszott - egy óra alatt 45 mm csapadék hullott

Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy Franciaországban, egészen pontosan Pignans városában a 100 mm-t is elérő csapadékmennyiség komoly áradásokat és rombolást hozott magával. Nos, a szomszéd sem úszta meg a heves esőzéseket. 

Spanyolország a helyszín, igaz, Pignans-tól jelentős távolságra. Andalúziában és Burunchelben, vagyis az ország déli részében romboltak a heves viharok, néhol komoly károkat is hagyva maguk után. Jelentősen érintett Jaén tartomány és környéke. 

Itt ugyanis augusztus 25-én olyan esőzések érkeztek, melyek egyes területeken 45 mm csapadékkal is megszórták a földet egyetlen óra leforgása alatt. Ez pedig már bőven elegendő ahhoz, hogy jelentősen megemelje a folyók szintjét, és komoly villámáradásokat is kiváltson. 

 

 

 

 

Jaén tartományban ez azzal járt, hogy az utakon az autók elszabadulva, a víz játékszereként sodródtak, nem kímélve a házakat sem, ahova szintén beömlött a villámáradással megjelent nagy mennyiségű víz. 

Emellett a földcsuszamlások és a hordalék is komoly gondokat okozott az utakon. Szerencsére sem sérültekről, sem halálos áldozatokról nem érkeztek hírek, de több utat is le kellett zárni, mert azok járhatatlanná váltak. 

képek: Emergencias 112 twitter

lead kép: Government of Jaén

 

Ezek is érdekelhetnek